Blog Detail

D’on vénen les mones de Pasqua? Cada Dilluns de Pasqua, els padrins regalen la mona als fillols. Aquest costum de Catalunya, València i Múrcia està documentat des del segle XV, però podria ser més antic

15 Abr 17
ESFORNER
No Comments

D’on vénen les mones de Pasqua?  Cada Dilluns de Pasqua, els padrins regalen la mona als fillols. Aquest costum de Catalunya, València i Múrcia està documentat des del segle XV, però podria ser més antic. Durant tots aquests anys, el pastís ha anat evolucionant des d’una coca senzilla amb ous durs fins a les filigranes de xocolata que omplen els aparadors de les pastisseries aquests dies.  D’on prové el nom?  L’etimologia de la paraula “mona” no és clara. Hi ha tesis que apunten a la “muna” de l’àrab antic, altres l’atribueixen al “monus” llatí o, fins i tot, al grec “munus”. En tots els casos, coicideixen amb el significat, “regal” o “ofrena”. El diccionari de la Reial Acadèmia de la Llengua de 1783 defineix la mona com una coca amb ous típica de la Pasqua a Catalunya, València i Múrcia.

El Lunes de Pascua es el 17 de abril de 2017, justo el día siguiente al Domingo de Resurrección. En muchas localidades este día es el colofón de la Semana Santa, con variadas y curiosas costumbres. El Lunes de Pascua es oficialmente festivo en Guatemala, Guinea Ecuatorial y algunos territorios españoles: Cataluña, Comunidad Valenciana, Islas Baleares, Navarra y País Vasco. Así como en algunos municipios de Aragón y Cáceres.

El Lunes de Pascua es el 17 de abril de 2017, justo el día siguiente al Domingo de Resurrección. En muchas localidades este día es el colofón de la Semana Santa, con variadas y curiosas costumbres.  El Lunes de Pascua es oficialmente festivo en Guatemala, Guinea Ecuatorial y algunos territorios españoles: Cataluña, Comunidad Valenciana, Islas Baleares, Navarra y País Vasco. Así como en algunos municipios de Aragón y Cáceres.

Leave A Comment